שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מה אסור לרופאים לעשות בפייסבוק ?

מה אסור לרופאים לעשות בפייסבוק ? – כתבה מתוך מוסף הבריאות של ידיעות אחרונות. 
בארה"ב גובשו נהלים ליחסים בין מטפל למטופל בעידן הרשתות החברתיות והסמארטפונים. בין הכללים החדשים: לא חברים, לא מייעצים לזרים ולא מסמסים.
מבקשים עצה רפואית מהרופאה בפייסבוק ? הנחיות חדשות להתנהלות רופאים ברשתות החברתיות עושות לכך סוף וקובעות כי לרופא אסור להיות חבר של מטופל ברשת החברתית הפופולרית. עם זאת, מותר לרופא לסייע לכם באמצעות הרשתות החברתיות באופן מוגבל, ובתנאי שהוא מכיר אתכם היטב. 
הצורך בהנחיות נוצר לאחר דיווחים רבים בארה"ב על בעיות בנושא וכן מתוך נתונים המצביעים על שימוש מקצועי ואישי של רופאים- יותר מ90% – ברשתות אלה.
ההנחיות החדשות, שפורסמו באחרונה על ידי הקולג' האמריקאי לרופאים (ACP), קובעות כי מותר לרופא לעמוד בקשר מקצועי אך ורק עם מטופליו ברשת החברתית ולא עם אנשים שעימם אין לו יחסי מטפל-מטופל. כמו כן, לפי ההנחיות, יש להפריד בין הפרופילים האישיים והמקצועיים, ואין ליצור קשרים חברתיים עם המטופלים דרך הפרופיל האישי. עוד נקבע כי הרופא חייב להפנות למרפאה או לחדר המיון אנשים שאינם מוכרים לו היטב ופונים אליו בשאלות מקצועיות. 
בנוסף, ההנחיות החדשות אוסרות על שימוש בהודעות סמס כדרך תקשורת בין הרופא למטופליו, גם אם המטופלים מוכרים לו, אלא אם הרופא קיבל מראש את הסכמת המטופל לתקשורת כזו ורק בנסיבות קיצוניות. הכלל חל גם לגבי שליחת מיילים למטופלים.
גם נושא הסודיות הרפואית ברשת נידון בכללים חדשים. על פי ההחלטה, יש לנקוט משנה זהירות בנוגע למידע על אודות מטופל מסוים שעלול לעבור לגורמים לא מורשים. מסיבה זו יש להעדיף פורטל של בית החולים או של המוסד המטפל כדרך לתקשורת עם המטופלים על פני הרשתות החברתיות הרגילות.
עם זאת, מותר לרופא, להפיץ ברשתות החברתיות מידע שיש בו עניין ציבורי, כגון מידע הנוגע לחיסונים או לבריאות הציבור.
 
 
גלילה למעלה